понедељак, 30. новембар 2020.

Никодијевић: Очекује се садржајна седница, чак девет планских аката на дневном реду

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић најавио да ће се на дневном реду данашње седнице наћи много важних одлука, међу којима су нови планови детаљне регулације, помоћ запосленима у установама социјалне заштите и ребаланси програма пословања јавних предузећа. Он је посебно издвојио то што ће одборници одлучивати о девет планова. 

– Инсистирамо да што већи број планова буде усвојен на свакој седници. На данашњем дневном реду један од планских аката тиче се нове аутобуске станице, чиме се стичу услови за њен завршетак, али и даљи развој. Очекујемо да у наредних неколико месеци нова аутобуска станица почне с радом. Такође, на иницијативу грађана Бановог брда доноси се одлука о изради плана детаљне регулације за део између Пожешке, Кијевске, Николаја Гогоља и Ваљевске. Реч је о грађевинској парцели која је коришћена као зелена површина, али с обзиром да грађани нису желели да се ту гради, Град ће планом предвидети да се на овој локацији уреди парковска површина. То ће бити основ да се уложи новац како би грађани Бановог брда добили парк какав заслужују. Све што радимо има за циљ стварање бољих и комфорнијих услова за живот, а грађани су нам у овом послу партнери – рекао је Никодијевић за ТВ Прва. 

Председник Скупштине града подсетио је и да је Влада Србије донела одлуку о исплати једнократне новчане помоћи запосленима у установама социјалне заштите, па ће следећи тај пример то учинити и Град Београд. Он је нагласио да су запослени у овој области током пандемије поднели велики терет, на чему им је захвалио. 

Између осталог, на дневном реду наћи ће се и одлуке о расписивању конкурса за директоре појединих комуналних предузећа, тако да се очекује „садржајна седница”, оценио је Никодијевић. 

Седница се и овог пута због епидемиолошких мера одржава у „Сава центру”, где су обезбеђени сви услови које прописује Градски завод за јавно здравље.