петак, 4. децембар 2020.

Због радова измене јавног превоза на Старом савском мосту

Током извођења радова на редовном одржавању на Старом савском мосту, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Како је најављено из Секретаријата за јавни превоз, радови ће се изводити без саобраћаја од 5. децембра од 22 часа, до 6. децембра до 22 часа.

У наведеном периоду мења се режим рада линија ЈГП-а на следећи начин: укидају се трамвајске линије 7, 9, 11Л и 12; успоставља се привремена трамвајска линија 7Л која ће у оба смера саобраћати на релацији Устаничка–Пристаниште; успоставља се привремена трамвајска линија 9Л која ће у оба смера саобраћати на релацији Омладински стадион – Бањица; трамвајска линија 13 се појачава; успоставља се привремена аутобуска линија 7А на релацији Блок 45 – ТЦ „Ушће”. Возила на овој линији ће саобраћати следећом трасом: Блок 45 – Др Ивана Рибара – Јурија Гагарина – (Булевар Милутина Миланковића у смеру ка ТЦ „Ушће” / Булевар Милутина Миланковића, Булевар Црвене армије, Марка Христића у смеру ка Блоку 45) – Милентија Поповића – Ушће – ТЦ „Ушће”.

Возила са линија 78 и 83 ће у смеру ка Тргу Славија саобраћати следећим саобраћајницама: Булевар Михајла Пупина – Бранков мост – Бранкова – Црногорска – Карађорђева и даље редовном трасом. У повратку следећим саобраћајницама: Карађорђева – Црногорска – Бранкова – Бранков мост –Булевар Михајла Пупина и даље редовном трасом.

Након завршетка радова, возила са линија 78 и 83 се враћају на редовне трасе.

Током извођења радова успоставља се привремено стајалиште у Бранковој улици (на силазној рампи са Бранковог моста) у смеру ка Савском тргу, као и стајалиште „Економски факултет” (оба смера) у висини паркинг гараже у смеру ка Бранковом мосту, односно 30 метара испред раскрснице са Земунским путем (у висини парка) у смеру ка Савском тргу.