понедељак, 21. децембар 2020.

Весић: Продужено радно време угоститељских и малопродајних објеката до 20 часова

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да су предлог Града Београда и Привредне коморе Србије прихватили сви чланови Кризног штаба, тако да ће од данас, па у наредних пет дана радно време тржних центара, малопродајних објеката, кафића, ресторана бити продужено.

– Радно време је продужено до 20 сати, с тим што после 17 сати уопште не може да се емитује музика. Радно време установа културе остаје до 21 сат. Апел који упућујем свим угоститељима јесте да ове мере поштују. Србија чини огроман напор да сачува јавно здравље и помогне привреду. Дакле, од понашања угоститеља у наредних пет дана зависиће да ли ће мере остати на снази или не. Ово треба да разумеју као пружену руку државе и града да се сачувају радна места, али да морају да воде рачуна о здрављу људи – казао је Весић за ТВ Пинк. 

Ова одлука, додао је Весић, биће поново размотрена у петак, па ако епидемиолошка ситуација буде боља, остаће на снази. 

Заменик градоначелника најавио је за данас посебан састанак са инспекцијским службама како би се још више пооштрила контрола, а угоститељи који буду кршили мере, могу да очекују затварање локала. 

Он је изразио захвалност Кризном штабу, посебно медицинском делу, али и премијерки и ресорном министру, наглашавајући да је на овај начин омогућено да се сачувају радна места у области угоститељства где је запослено четрдесет хиљада људи.