понедељак, 21. децембар 2020.

Комунална милиција појачава контролу поштовања мера у угоститељским објектима

Вршилац дужности секретара за послове комуналне милиције Иван Дивац апеловао је данас на угоститеље, власнике кафића и ресторана да се придржавају мера које је данас донео Кризни штаб за ванредне ситуације и да не злоупотребљавају то што су мере олакшане.

– Комунална милиција ће појачати контролу угоститељских објеката, посебно у периоду до 17 сати, како бисмо установили да ли се у објектима емитује музика уживо и да ли је број људи већи од дозвољеног. Уколико затекнемо кршење мера, у потпуности ћемо примењивати овлашћења која су нам дата Законом о заштити становништва од заразних болести. То значи да ћемо затварати локале на лицу места – појаснио је Дивац.

Он је подсетио да је Кризни штаб за ванредне ситуације Владе Републике Србије донео меру о попуштању забрана и ограничења радног времена угоститељских и трговинских објеката, те да је новина да објекти могу да раде до 20 сати, али са изузетком забране емитовања музике после 17 часова.

Дивац је још једном апеловао на све да не злоупотребљавају попуштање мера пред Нову годину и да их поштују, како би се, додао је, наставило са трендом смањења броја оболелих од вируса корона.