четвртак, 24. децембар 2020.

Премијером „Можда представе” обележавају се 62 године постојања „Дадова”

Омладинско позориште „Дадов” најавило је за недељу, 27. децембар, премијеру представе под називом „Можда представа”. Режију овог триптиха, који ће истовремено бити 256. премијерно извођена представа у овом позоришту, потписују редитељи Милан Нешковић, Предраг Стојменовић и Марко Челебић. Премијера ће бити одржана у складу са свим епидемиолошким мерама, а публика ће моћи да је прати и на Јутјуб каналу позоришта. 

„Дадов” на овај начин обележава и 62 године постојања. 

„Можда представа” замишљена је као јединствен позоришни концепт у којем се преплићу сцене из чувених драма Шекспира и Пирандела. Основна структура базирана је на идеји позоришта у позоришту, тако што се у представи преплићу сцене из комада „Шест лица траже писца”, „Хамлет” и „Сан летње ноћи”. 

„Идеја је да се самим чином прављења једне представе, односно позоришних проба и свега онога што се суштински дешава у позоришту, позабавимо самим чином креативног стваралаштва. Да ли ће се представа у тренутној ситуацији уопште одржати, да ли ће редитељ успети да окупи глумце и како данас поставити класику када је све толико пута већ виђено? Управо зато отвара питање колико нам је позориште битно и како успева да се одржи у данашњем времену, те је стога и сам наслов упитан „Можда представа”, наведено је у саопштењу.

Премијера је заказана за 17 часова, а репризе су 28. и 29. децембра у исто време.