среда, 30. децембар 2020.

Родитељима за новогодишње празнике на поклон апликација „Хало беба”

Град Београд увек има начине да допринесе побољшању квалитета живота наших најмлађих суграђана и њихових родитеља, изјавио је данас градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.

– Телефонско саветовалиште „Хало беба” је услуга на коју смо посебно поносни и која потпуно превазилази подршку родитељима у Београду, јер подржава све родитеље у Србији, па и ван њених граница. Град Београд подржава рад овог саветовалишта од његовог оснивања 2001. године, уз подршку УНИЦЕФ-а. Ова услуга сада представља и сталну ставку буџета Града. Оваква улагања су веома исплатива, јер, као што знамо, сваки уложен динар у развој и учење деце у првим годинама живота, вишеструко се враћа у будућности – казао је Радојичић.

Он је истакао да је данас врло важно да се на најбољи начин искористе паметне технологије, те да је постојање платформе „Хало беба” значајна родитељима који ће путем мобилне апликације имати све неопходне савете и подршку на дохват руке 24 сата, сваког дана у недељи.

– Сигуран сам да ће ова нова мобилна апликација ускоро постати прави сапутник сваког родитеља и да ће, као и телефонско саветовалиште, бити неизоставна подршка у првим годинама одрастања детета. Додао бих да су „Хало беба” телефонско саветовалиште и „Хало беба” апликација део концепта Београда као „паметног града”, на чијој важности увек инсистирам. Некада ми кажу да је то много апстрактно. Међутим, „паметан град” је управо онај који лако понуди потребна решења својим грађанима. Ако мене питате, то је веома важно и конкретно. Београд ће наставити да ослушкује потребе и захтеве родитеља, унапређује постојеће и развија нове, брзе и „паметне” услуге, посебно у овим изазовним временима када је подршка родитељима још потребнија – истакао је градоначелник Београда.