понедељак, 11. јануар 2021.

Весић: Продужити радно време чим почне масовна имунизација

Верујем да ће Кризни штаб данас донети одлуку да радно време малопродајних и угоститељских објеката и после данашњег дана буде до 20 сати, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

Он је истакао да нема разлога да одлука буде другачија јер су грађанке и грађани Београда, као и угоститељи, показали праву дисциплину и поштовали су све мере.

Весић је рекао да ће се током ове недеље у Привредној комори Србије састати са представницима компанија које раде у сектору услуга, како би Кризном штабу предложили ново ублажавање мера чим почне масовна имунизација.

– Када почне масовна имунизација, од Кризног штаба ћемо тражити да се радно време продужи до 22 сата. Не знам да ли ће то прихватити други чланови Кризног штаба, али моја обавеза је да се борим за свако радно место у Београду, као што ћу се залагати за сваку вакцину за наше Београђанке и Београђане – рекао је Весић.

Београд мора да ради и требају нам туристи који у наше друштво доносе скоро милијарду евра годишње. То је највећи интерес Београда. Наравно да је заштита јавног здравља важна, али када почне имунизација држава даје свој максимум у заштити становништва, прецизирао је Весић.

– Знам да ће ме многи нападати зато што тражим да се продужи радно време. У Београду у сектору услуга ради 40 хиљада људи. Ја примам плату да бих се борио за радна места у Београду. Практичан сам човек. У Београду ради око 190 хиљада људи више него 2012. године и намера ми је да се та радна места сачувају и отворе нова – закључио је Весић.