понедељак, 11. јануар 2021.

Радојичић: Београд се добро спремио за ове снежне падавине

Београд се добро спремио за ове снежне падавине, радило се током целе ноћи, а и тренутно је на терену велики број радника и механизације, како Зимске службе „Београд-пута”, тако и осталих градских комуналних предузећа, рекао је градоначелник проф. др Зоран Радојичић за ТВ Пинк. 

– У току последња 24 сата посуто је 1.230 тона соли, на терену је 350 радника из ЈКП „Зеленило – Београд” и 450 из ЈКП „Градска чистоћа”, који раде у три смене. На терену је 24 камиона „Београд-пута” више него претходног дана – рекао је Радојичић.

Он је навео да има делова града који још нису очишћени, као што су подавалска села, делови Барајева и Космај, те да се на томе ради.

– Када је у питању градски превоз, скраћене су линије 407 и 312, док остале линије функционишу нормално. У сталном сам контакту са људима из Секретаријата за саобраћај, Секретаријата за јавни превоз, „Београд-пута”, као и са надлежнима из комуналних предузећа. Договарамо се, организујемо и дајемо свој максимум да град функционише. У овом тренутку сам задовољан како се цела ситуација одвија – истакао је Радојичић.

Говорећи о вакцинацији против ковида-19, градоначелник је истакао да је срећан што је почела вакцинација здравствених радника, као и да ће се и он наравно вакцинисати јер је то једина права и борба и прави начин да се заштитимо од ове страшне болести.

– Ја сам градоначелник, али сам пре свега лекар и саосећам са својим колегама којима је изразито тешко у овом тренутку. Они се после десет месеци исцрпљујућег рада и даље боре за сваки живот и лече своје пацијенте. Најважније је да се они вакцинишу и радујем се томе. Бринем о сваком здравственом раднику, као и сви други људи у овој земљи и овом граду, јер су они наши хероји. Вакцина је светло на крају тунела и зато је важно да сви добију праве информације о значају вакцинације – истакао је градоначелник Радојичић.