уторак, 12. јануар 2021.

Весић: Београд уступио Пријепољу камион за чишћење снега

Заменик градоначелника Горан Весић уручио је данас председнику општине Пријепоље Владимиру Бабићу камион за чишћење снега и том приликом истакао обавезу Београда да када год је то могуће помаже другим градовима и општинама Србије, без обзира на потребе главног града који је и по буџету и по броју становника већи од неких држава Европске уније. 

– Општина Пријепоље има доста завејаних села и нема довољно механизације да помогне свим људима. Сигурно је да ће им овај камион помоћи да брже реше проблеме са снегом – рекао је Весић.

Он је подсетио да је Београд у протекле три године купио шездесет нових камиона, а план за наредни период јесте набавка још по десет већих и мањих возила. 

Тако ћемо скоро у потпуности обновити возни парк који служи за чишћење снега, навео је Весић. 

– То се види на улицама града јер се све ефикасније ради – истакао је Весић.

Он је подсетио да је Београд један камион дао Косовској Митровици, сада други Пријепољу. Додао је да је Град помогао и Митрополију загребачко-љубљанску да се за наше људе који живе у Петрињи и Глини, а који су остали без својих домова, поставе мобилне куће. Помаже се Косовска Митровица у којој ће за неколико дана бити завршена зграда за избеглице, те да се Београд као главни град труди да помогне другим локалним самоуправама како би ојачале у корист грађана. 

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић истакао је да је овај поклон од изузетног значаја јер Општина нема довољно својих средстава да се у овим зимским условима сама избори са снежним падавинама.

– Нама ће овај камион бити у првим редовима и даће огроман допринос у чишћењу снега. Драго нам је што Град Београд може да помогне не само нама већ и другим градовима у Србији. Ово је прва сарадња Београда и Општине Пријепоље и надам се да ћемо наставити да сарађујемо јер тако стварамо нову енергију са људима који воде градове и државу. Надамо се и да ће нас Горан Весић посетити у Пријепољу и било би нам драго да га угостимо и покажемо му наше крајеве – истакао је Владимир Бабић.

Догађају су присуствовали в.д. секретара за послове комуналне милиције Иван Дивац и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић.