уторак, 12. јануар 2021.

Продужено радно време дневних центара за прихват бескућника

Радно време дневних центара за бескућнике је у договору са Црвеним крстом продужено за сат времена због хладног таласа и најављених температура испод нуле, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту.

– Будући да је просечно задржавање корисника око сат времена, у условима погоршаних временских прилика рад дневних центара продужили смо на три сата. Ново радно време почиње од среде, 13. јануара, и то у Дневном центру у Солунској 14, Стари град, у периоду од 12 до 15 часова, и у Дневном центру у Сазоновој 119 на Врачару, у периоду од 10 до 13 часова. У овим објектима бескућници могу да добију топли оброк, напитке и пакете одеће (у Солунској могу и да се окупају), као и потребне информације о смештају у Прихватилиште за одрасла и стара лица. Од отварања ових објеката 242 лица су користила услуге дневних центара. Свако лице које се затекне на улици у стању хитне социјалне потребе биће адекватно збринуто. Биће му обезбеђен смештај, храна, одећа и одговарајућа нега, никог нећемо оставити на улици – рекла је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Секретаријат за социјалну заштиту дао је налог установама социјалне заштите да буду у стању приправности, да хитно ставе у пуну функцију све капацитете, те да по потреби организују дежурства, како би се на адекватни начин одговорило на потребе угроженог становништва.