уторак, 12. јануар 2021.

Улице и првог и другог приоритета очишћене од снега

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић изјавио је вечерас да су улице и првог и другог приоритета очишћене од снега, те да није било прекида у функционисању јавног градског превоза. 

Он је за ТВ Kурир рекао да су 74 екипе „Београд-пута” константно на терену и одржавају око 2.300 километара београдских улица и око 30 километара путева у републичкој надлежности. 

– Све наше службе избориле су се са снежним падавинама. У последњих 48 сати пало је између 12 и 15 центиметара снега и бачено је 1.300 тона соли, као и 450 тона каменог агрегата. Екипе предузећа „Зеленило – Београд” и „Градска чистоћа” урадиле су велики посао у чишћењу снега са тротоара, паркова и аутобуских стајалишта – навео је Младеновић. 

Он је додао да је Град Београд поделио београдским општинама 320 тона соли, која се може преузети преко скупштина станара и месних заједница. Такође је упутио апел грађанима и власницима пословних простора да очисте снег испред својих локала и стамбених зграда. 

– Град Београд ће учинити све да буде што мање површина прекривених ледом, упркос чињеници да ће у наредним данима температуре бити испод нуле. Позвао бих грађане на додатну опрезност, јер се у последњих девет месеци налазимо у ванредним околностима, с обзиром на то да су сви клиничко-болнички центри у ковид систему, као и ортопедија на Бањици – закључио је Младеновић.