четвртак, 14. јануар 2021.

Горан Весић: Завршена „Београђанка 2” и парк у Косовској Митровици

Заменик градоначелника Горан Весић осврнуо се на данашњу свечану доделу кључева за станове угроженим српским породицама из Косовске Митровице, чему он, нажалост, није могао да присуствује због забране уласка. Изграђена је друга зграда, названа „Београђанка 2”, за житеље некадашњег „Самачког блока”, који су шеснаест година после Мартовског погрома живели неусловно у овом објекту. 

– У договору са руководством Косовске Митровице, Град Београд је финансирао изградњу четрдесет станова што је коштало око седам стотина хиљада евра, а остатак је издвојила Канцеларија за Косово и Метохију. Наши људи коначно живе у нормалним условима достојним човека – рекао је Весић за ТВ Пинк. 

У плану је још једна зграда – „Београђанка 3”, а завршено је и уређење парка у Косовској Митровици по свим стандардима, како се и иначе ради у Београду, истакао је Весић. 

– Данас, нажалост, нисам тамо. Тамо је у име Града Београда Марко Попадић, али станови су завршени и игралиште. Ти људи ће имати где да живе, деца да се играју, и то и српска и албанска, јер ми не правимо игралиште по националној основи као што то раде власти у Приштини – нагласио је Весић. 

Заменик градоначелника је најавио да ће се наставити са улагањем у српске средине на Косову и Метохији, додајући да је посебно поносан што је иницирао да свака београдска општина има једну српску средину са којом сарађује.