четвртак, 14. јануар 2021.

Поклони за малишане из Дневног центра у Борској улици

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је данас Дневни центар за боравак деце и омладине са сметњама у развоју у Борској улици и том приликом, у друштву директорке Јавног предузећа „Пословни центар Раковица” Душице Стојковић, малишанима уручила поклоне поводом новогодишњих и божићних празника, саопштено је из Општине Раковица. Оне су штићеницима боравка обезбедиле поклоне личним средствима, уз наду да ће им дарови помоћи у настави и игри током читаве године. 

– Желим да захвалим општинском руководству јер традиционално води рачуна о свима којима је помоћ најпотребнија. У питању су поклони за децу са сметњама у развоју која живе на територији Раковице. Велико хвала Општини што увек брине о нашим корисницима – рекла је Наташа Станисављевић. 

Поклони су обезбеђени након консултација са руководиоцем Центра Мирјаном Билбијом, која је апострофирала потребу за реквизитима неопходним за образовање и развој деце која похађају ову установу. Због прописаних епидемиолошких мера, поклоне су испред улаза у Центар примили запослени у овој установи.

Директорка Јавног предузећа „Пословни центар Раковица” Душица Стојковић је подсетила да је одлична сарадња са Центром успостављена пре више од осам година.

– Наставили смо традицију даривања за децу која похађају Дневни боравак у Борској улици. Новогодишњи поклони које смо обезбедили су скромни, али су од срца и верујем да ће деца уживати у њима – рекла је Душица Стојковић. 

Дневни боравак у Борској улици с радом је почео пре десет година, заузима површину од 173 квадратна метара и располаже са два боравка, радионицом за радно-окупациону терапију, салом за физичко, сензорном собом, трпезаријом, амбулантом, приручном кухињом и пратећим просторијама. Боравак је опремљен намештајем и може да задовољи потребе максимално 25 корисника. 

Догађају је присуствовао и члан Градског већа Филип Марјановић.