субота, 16. јануар 2021.

Наставља се „Зимска кампања” добровољног давалаштва крви

Институт за трансфузију крви Србије позвао је грађане да и наредне недеље дају крв, што могу да учине у просторијама ове установе у Светог Саве 39, радним данима од 7 до 19, као и суботом и празницима од 8 до 15 сати. „Зимска кампања” је у току, тако да ће се у понедељак, 18. јануара, трансфузиолошки аутобус налазити испред Општине Звездара од 11 до 16 часова, а у уторак, 19. јануара, у истом временском периоду код Старог Меркатора у Новом Београду и испред Дома здравља у Пожешкој улици на Бановом брду. 

У среду, 20. јануара, крв се може дати у насељу Степа Степановић, од 11 до 16 сати, као и на Звездари, ЈКП „Градска чистоћа”, од 9 до 14 сати и у Полицијској управи за Град Београд на Палилули у истом временском периоду. У четвртак, 21. јануара, акција је организована у Новом Београду, Дом здравља „Нови Београд”, Улица маршала Толбухина 30, од 11 до 15 сати, као и на Старом граду, дирекција ГСП „Београд”, од 9 до 14 часова. У петак, 22. јануара, крв се може дати у Новом Београду, „Џамбо Суперверо”, од 11 до 16 часова, и у исто време на Чукарици, „Ада мол”. Акције су организоване и током следећег викенда и то: у суботу, 23. јануара, испред новобеоградског „Имо аутлет центра” од 11 до 16 часова и на Видиковцу испред Цркве светог преображења Господњег од 9 до 14 часова. У недељу, 24. јануара, крв се може дати у трансфузиолошком аутобусу у „Земун парку” од 12 до 16 сати.  

„Увек је право време да учините први корак. Постаните давалац крви. Придружите се заједничкој борби за живот”, наведено је у саопштењу из овог института.