понедељак, 18. јануар 2021.

Градоначелник Радојичић поклонио лаптоп најбољем матуранту Математичке гимназије

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић поклонио је данас лаптоп најбољем матуранту Математичке гимназије Добрици Јовановићу, освајачу бројних медаља на међународним такмичењима из математике и физике. Градоначелник је том приликом похвалио ову гимназију, која може да се на светском нивоу подичи младим, талентованим људима. 

– Добрица није само најбољи матурант код нас него и међу најбољима у свету, јер је освојио чак тринаест златних медаља. Колико је он скроман, види се по томе колико га је поклон обрадовао. Важно је да младе, талентоване људе задржимо овде, али и да се они који су били успешни на престижним универзитетима, попут Луке Милићевића, врате и дају оријентире и подстрек талентованој деци која се још увек школују – истакао је Радојичић.

Градоначелник је додао да смо сви поносни на Математичку гимназију, професоре и ученике.

– То су вредности које ценимо и талентовану децу нећемо заборавити – рекао је градоначелник.  

Добрица Јовановић је навео да је срећан због поклона који ће му свакако бити мотивација за даљи рад. Овај млади човек је, између осталог, прошле године освојио златну медаљу на Међународној математичкој олимпијади и златну медаљу на Европској олимпијада из физике, а у слободно време бави се и спортом, нарочито пливањем.  

Поред Добрице Јовановића, градоначелник је угостио и директорку Математичке гимназије Мирјану Катић. Она је том приликом нагласила да је изузетно важно да институције и истакнути појединци препознају вредност Математичке гимназије и додала да је ова школа сигурно најбоља државна школа у свету. 

– Веома је значајно да држава препозна и подржи младе таленте како би се они даље развијали. Подршка коју ученици наше школе добијају им даје додатни подстрек и доприноси њиховим одлукама о даљем школовању – рекла је директорка Катић.