уторак, 19. јануар 2021.

Промењени термини одржавања манифестација

Овогодишњи Међународни филмски фестивал ФЕСТ биће највероватније одржан од 2. до 11. априла, саопштено је из Центра београдских фестивала. 

Пратећи календар одржавања великих светских филмских манифестација, попут фестивала у Берлину, доделе Оскара и фестивала у Кану, организатори су одлучили да термин ФЕСТ-а буде у првој половини априла. 

Очекује се да ће се до априла осетити позитивне последице вакцинације против ковида, а уз повољније временске услове и смањење броја заражених и евентуално попуштање мера, публика би могла да осети фестивалску атмосферу. 

План је да се програм ФЕСТ-а прикаже у мањим дворанама, али са максималним бројем пројекција, од јутарњих до касних вечерњих, како би се у потпуности искористио број места који у том тренутку буде дозвољен.

Такође, реализација јубиларног 30. издања Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ-а, планира се за крај јуна или почетак јула, али са преобликованим концептом и поднасловом „Београдска летња сцена”. Нагласак ће убудуће знатно више бити на позоришту и на овај начин наставља се прошлогодишња идеја окупљања не само градских већ и театара из осталих делова Србије. У некој врсти продужетка редовне сезоне и селекцијом најатрактивнијих представа које ће бити игране на отвореном, на више пунктова у Београду  Секретаријат за културу Града Београда је расписао редовни годишњи конкурс, који ће бити отворен за пријаве до 1. марта.