понедељак, 25. јануар 2021.

„Пажљивко” за основне школе у Земуну

Општина Земун започиње 25. јануара нови циклус едукативних активности посвећених безбедности деце у саобраћају поделом илустрованог часописа „Пажљивкова правила у саобраћају” ђацима првог разреда земунских основних школа, јављају из Општине Земун.

Први су га добили прваци ОШ „Сава Шумановић”.

– Захваљујући сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда, по примерак овог часописа добиће близу 1.800 ученика првог разреда земунских основних школа. Стижу нам нове генерације које ће „Пажљивко” научити нешто ново и помоћи им да утврде оно што већ знају о саобраћају. Покушаће да на забаван и интересантан начин деци приближи ову тему и скрене пажњу колико је важно да знају како да се понашају као учесници у саобраћају. На нама осталима је да дамо све од себе како нам деца не би страдала у саобраћају – рекао је председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун и заменик председника Скупштине Градске општине Земун Сава Мишковић.

Директорка ОШ „Сава Шумановић” Катарина Јовановић захвалила је Градској општини Земун и свим учесницима на организацији ове акције.

Часопис „Пажљивко” је приредила Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.