уторак, 26. јануар 2021.

Вакцинисани корисници Прихватилишта за одрасла и стара лица

Град Београд организовао је вакцинацију у Прихватилишту за стара и одрасла лица, а цепиво против вируса корона примило је више од педесет корисника прихватилишта у Кумодрашкој улици на Вождовцу, који спадају у приоритетну групу становништва. Вакцинација се реализује у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље Београд и Домом здравља Вождовац.

Директорка Прихватилишта за одрасла и стара лица Невенка Никић Симатковић рекла је да се данас вакцинисало око 55 корисника, од којих једну трећину чине старији од 65 година. Она је навела да је планирано да се у наредним данима вакцинишу и корисници привременог прихватилишта на Врачару.

Невенка Никић Симатковић је рекла да су се корисници радо одазвали позиву за вакцинацију јер се, како је истакла, надају да ће се брзо вратити у нормалне животне токове.

– Када смо их питали да ли желе да се вакцинишу, били су јако расположени за то. На овај начин промениће се живот који смо имали у протеклој години. Корисници су били изоловани од спољашњег света, трудили смо се да вирус не уђе у установу и да сачувамо њихово здравље и животе – рекла директорка Прихватилишта за одрасла и стара лица, а пренео Танјуг. 

Доктор Славољуб Радосављевић је рекао да од почетка епидемије вируса корона ниједан корисник Прихватилишта није заражен вирусом, те да се имунизацији одазвало 90 одсто корисника ове установе.

– Надамо се да ћемо након вакцинације променити начин живота после скоро годину дана изолације и да ћемо имати више слободе у кретању – рекао је Радосављевић и додао да су запослени у тој установи већ вакцинисани.

У Прихватилишту напомињу да су њихови корисници већином стара и изнемогла лица која су због начина живота на улици додатно здравствено осетљива, као и да се од првог дана епидемије у тој установи примењују све превентивне епидемиолошке мере у циљу спречавања заразе.