понедељак, 22. фебруар 2021.

Озелењавање разделне траке у Милентија Поповића

У склопу озелењавања разделне траке у Милентија Поповића на Новом Београду, ЈКП „Зеленило – Београд” ће данас започети припремне радове, саопштено је из овог јавног предузећа.

На делу поменуте улице, од раскрснице са Булеваром Михајла Пупина до надвожњака преко ауто-пута, од данас до 24. фебруара вршиће се машинско и ручно скидање испошћене земље, њен утовар и одвоз, као и насипање и разастирање нове хумусне земље.

Исти припремни радови ће се потом, 24. и 25. фебруара, обављати на делу Улице Милентија Поповића, од надвожњака до раскрснице са Булеваром Милутина Миланковића.

По завршетку припремних радова, радници „Зеленила – Београд” започеће садњу декоративних врста биљака и уградњу аутоматског система за заливање.

На потезу читаве улице, средњу зелену траку ће после завршених радова красити више од 2.500 садница листопадног украсног жбуња врсте форзиција, јасминум и тамарис, и још 1.300 садница зимзеленог шибља врсте лоницера. Биће обновљен и травњак на површини од готово 740 квадрата.

ЈКП „Зеленило – Београд” настоји да оваквим и сличним решењима побољша квалитет живота у престоници и допринесе лепшем изгледу како слободних зелених површина тако и површина уз прометне булеваре и саобраћајнице.