уторак, 23. фебруар 2021.

Радојичић са градоначелником Техeрана о сарадњи између две престонице

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић разговарао је путем видео-линка са градоначелником Тeхерана др Пирузом Ханачијем о јачању веза између две престонице, као и о изазовима са којима се две земље и њихови главни градови суочавају током епидемије ковида-19.

– Меморандум о разумевању који су Град Београд и Техеран потписали 2016. године, добра је основа за сарадњу између наше две престонице, али и две државе. Радују ме заједничке иницијативе о унапређењу добрих односа које негујемо са иранским народом – рекао је Радојичић.

Градоначелници су се сложили да су изазови пандемије, која је погодила читав свет, велики, али да нису зауставили размену идеја и иницијатива које би у перспективи могле бити реализоване. Званичници су нагласили да су блиски односи између два народа веома драгоцени и да их треба унапређивати различитим нивоима сарадње.

– Има много простора за размену информација, искустава, као и за сарадњу у областима културе, науке и уметности – рекао је Радојичић и додао да је туризам такође веома важна сфера за сарадњу, што су обе стране и препознале.

Градоначелници су се сложили и око тога да је сусрет делегација две престонице, када се стекну прихватљиви епидемијски услови, наредни корак ка конкретизацији пројеката о којима је на састанку било речи. Активирање пословања компанија двеју земаља у међусобним пројектима, као и заједничка улагања у урбани развој јесу области у којима ће Београд и Техеран унапредити сарадњу.