четвртак, 25. фебруар 2021.

Градоначелник Зоран Радојичић обишао Дом здравља у Сурчину

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас Дом здравља у Сурчину у оквиру своје посете овој београдској општини. Догађају су присуствовали члан Градског већа Милош Дангубић и председник општине Сурчин Стеван Шуша.

Овом приликом, градоначелник Радојичић је истакао да му је било задовољство да види лепо уређену зграду Дома здравља у којој све функционише како треба. 

– Одмах се види домаћински приступ и када прилазите овом дому здравља и када сте у просторијама. Чисто је и уредно, без гужви, што говори о доброј организацији, а све су то ствари које шаљу поруку да се ова општина и руководство Дома здравља одговорно понашају према овој установи, а на тај начин и према својим суграђанима – рекао је Радојичић.

Он је истакао да ова здравствена установа дефинитивно постаје Дом здравља Општине Сурчин, одваја се од земунског Дома здравља и додао да то на одређени начин отвара могућност даљег развоја ове установе.

– То значи пружање још боље здравствене услуге суграђанима који живе у овој општини, а њих је око 50 хиљада. Скоро све службе су покривене, а опрема се континуирано набавља. Прошле године набављен је рендген апарат који минимално зрачи. То је веома важно зато што када људи улазе у те дијагностичке процедуре, требало би да буду што мање изложени било каквом ризику – рекао је Радојичић. 

Градоначелник је подсетио да је овај објекат направљен 2013. године, а вредност улагања у опрему је око 30 милиона динара. 

Када је реч о ковиду-19, он је посебно нагласио да је у Дому здравља Сурчин направљена реорганизација у оквиру седам амбуланти, како би се на најбољи могући начин пружила помоћ пацијентима.

– Организација је тако добра да за сат времена грађани могу да заврше целокупну дијагностичку процедуру у вези са вирусом ковид-19. Овим концептом којим је Дом здравља одвојен створена је могућност за даљи развој и унапређење пружања медицинске услуге – закључио је градоначелник.