петак, 26. фебруар 2021.

Посађено нових 95 садница јавора

У оквиру акције „Дрво за Београд”, данас је у Бродарској улици, у парку између моста Газела и Старог савског моста, компанија „Штил” посадила 95 стабала јавора поводом 95 година постојања ове компаније. Представници ове компаније посадили су саднице заједно са градском секретарком за заштиту животне средине Иваном Вилотијевић, руководиоцем сектора у Секретаријату за заштиту животне средине Дејаном Трифковићем, директором ЈКП „Зеленило – Београд” Слободаном Станојевићем и радницима овог градског предузећа.

Руководилац Сектора за заштиту природе и управљање природним ресурсима Секретаријата за заштиту животне средине Дејан Трифковић истакао је да заштита животне средине и друштвена одговорност представљају кључ успеха у борби за здравију животну средину.

– Овакве акције имају за циљ да се подигне квалитет зеленог фонда Београда и побољша зелена инфраструктура у граду. Желим да позовем и друге друштвено одговорне компаније да учествују у озелењавању града и сличним акцијама. То могу да учине на овај начин у сарадњи са градским предузећима или преко апликације „Моје дрво за град Београд” – подсетио је Дејан Трифковић.

Представник компаније „Штил” Владимир Станковић истакао је да је ова друштвено одговорна компанија желела да покаже да се квалитет и поузданост показују као праве вредности.

– Наша компанија већ 95 година послује поштујући те вредности. Подржавањем акције „Дрво за Београд” желели смо да обележимо наш јубилеј донацијом стабала. Задовољство нам је било да учествујемо и у наше пословање уведемо нову традицију садње нових садница сваке наредне године. Ово је прилика да позовемо и друге друштвено одговорне компаније да се придруже овој иницијативи која за циљ има унапређивање квалитета живота и животне средине – казао је Станковић.