уторак, 2. март 2021.

Град Београд ће подржати иницијативу председника Србије да уџбенике српског језика, историје и географије штампа држава

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак изјавио је да Град Београд подржава иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића да убудуће само државни издавачи објављују школске уџбенике за предмете од значаја за очување националне историје, какви су историја, српски језик и географија.

– Град Београд без задршке подржава ову значајну иницијативу јер смо се током претходних деценија уверили од коликог је значаја очување националног идентитета и развој свести о томе код младих. Битно је да знају све о најважнијим догађајима у српској историји, а то им можемо пружити једино ако ми сами као држава објављујемо уџбенике из којих ће учити – рекао је Гак.

Он је додао да је Град Београд на располагању за активно учешће у реализацији ове иницијативе, те да је због свих следећих генерација важно да се у томе истраје. Како је истакао, деца у Србији од нас самих морају сазнати о свим успесима, падовима, али и страдању српског народа у вековним борбама на овим просторима.

– Само тако, када држава стане иза тог значајног процеса, допринећемо јачању националног идентитета и развоју правилног односа деце према овој теми –  закључио је Гак.