четвртак, 4. март 2021.

Забрањен улаз моторним возилима на гробља

За Задушнице, у суботу, 6. марта, ЈКП „Погребне услуге” апелује на грађане да за одлазак на гробљe, уместо својих аутомобила, користе градски превоз.

У суботу, 6. марта, на свим гробљима неће бити дозвољен улазак аутомобила од 7 до 15 часова, осим на гробљу Нова Бежанија. Капије за улаз моторних возила биће отворене од 15 до 18 часова, а на гробљу Нова Бежанија капије ће бити отворене од 16 до 18 часова.

Наредног дана, у недељу, 7. марта, капије ће бити отворене за улаз моторних возила од 7 до 18 часова, осим на Новом гробљу, Земунском, Старом бежанијском и Топчидерском гробљу, где је на снази потпуна забрана уласка за аутомобиле на Задушнице, 6. и 7. марта 2021. године.

За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима: Лешћу, Орловачи, Новој Бежанији, обезбеђена су минибус возила са   климатизацијом, којa ће их бесплатно превозити. У случају потребе, превоз ће бити обезбеђен и на гробљу Збег.

Организовани превоз ће саобраћати у одређеним интервалима, у периоду од 7 до 15 часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела.

Осим специјалних минибус возила, посетиоцима ће на Задушнице на услузи бити и службени аутомобили предузећа, са карактеристичном бордо бојом и логотипом ЈКП „Погребне услуге”.