петак, 5. март 2021.

Поновно успостављање или враћање на трасу појединих линија

Након завршетка радова на реконструкцији и уређењу улица Краљице Марије, 27. марта, Џорџа Вашингтона и Цара Душана (у делу који се односи на јавни превоз), од понедељка, 8. марта, поједине линије се поново успостављају или враћају на стару трасу. Како је саопштио Секретаријат за јавни превоз, поново се успостављају следеће трамвајске линије: 2 (Пристаниште – Вуков споменик – Пристаниште), 5 (Калемегдан /Доњи град/ – Устаничка), 10 (Калемегдан /Доњи град/ – Бањица) и 11 (Калемегдан /Доњи град/ – Блок 45), која ће због радова на Савском тргу и даље саобраћати преко Старог савског моста. 

На своје редовне трасе враћају се аутобуске линије: 24 (Дорћол /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић”/ – Неимар), 26 (Дорћол /Дунавска/ – Браће Јерковић) и 79 (Дорћол /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић”/ – Миријево 4). Укида се привремена аутобуска линија: 5А (Дорћол /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић”/ – Вукова споменик).

Успоставља се заједничко стајалиште „Краља Петра” за трамвајске и аутобуске линије 2, 5, 10, 24, 26 и 79 на позицији непосредно после зоне раскрснице са Улицом краља Петра за смер према Француској улици. Такође, успоставља се заједничко стајалиште „Дорћол (Кнегиње Љубице)” за трамвајске и аутобуске линије 2, 5, 10, 24, 26 и 79 на позицији непосредно испред зоне раскрснице са Добрачином за смер према Француској, наведено је у саопштењу.