недеља, 21. март 2021.

Весић: И сутра вакцинација без заказивања вакцином „астра зенека”

У Хали 3 Београдског сајма грађани ће моћи и сутра да се вакцинацишу без заказивања вакцином „астра зенека”, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић и позвао грађане који нису данас искористили ту прилику, да се вакцинишу.

Данас су грађани могли да се вакцинишу без заказивања овом вакцином и интересовање је било велико.

Он је подсетио да је у Београду, закључно са јучерашњим даном, вакцинисано 29,02 одсто укупне пунолетне популације или 408.295 грађана, а ревакцинисано 18,02 одсто пунолетне популације, односно 253.615 грађана.  

– Посебно смо поносни на чињеницу да је у Београду у популацији између 65 и 74 године, закључно са јучерашњим даном, вакцинисано 58,11 одсто људи, што значи да је од хиљаду грађана ове старости већ вакцинисано њих 588, што је велика победа и велики успех – рекао је Весић.

Он је нагласио да је протекле недеље почела организована вакцинација по селима, која протиче одлично. Исто тако вакцинација је организована и у предузећима преко Привредне коморе, рекао је Весић.

Он је додао да је у две хале Београдског сајма укупно дато скоро 200.000 доза што је, уколико се има у виду податак да је на територији града дато 660.000 доза, једна трећина свих вакцина које су дате у Београду. 

– Једини пут да изађемо из ове ситуације јесте да се вакцинишемо и зато је мој позив свим грађанима да наставимо у овом темпу. Поносан сам на то што се у Београду најбоље одвија вакцинација, јер се ми, као локална самоуправа, бавимо тиме и зато што смо сваки дан на терену. Желимо да сваки грађанин који жели да се вакцинише, то и оствари. Наш репер је Израел у којем је вакцинисан велики проценат становништва. Ми смо, захваљујући председнику Вучићу, набавили довољно вакцина на време и зато смо лидери у Европи и једна од најуспешнијих светских држава по питању вакцинације становништва. Ми смо зато земља која треба да намеће трендове и која треба да креира политику када је у питању заштита од ковида – закључио је заменик градоначелника.