петак, 2. април 2021.

Весић: Општински кол-центри велика помоћ Граду у масовној вакцинацији

Кол-центар за вакцинацију Oпштине Гроцка на најбољи начин показује како комуницирамо са грађанима и зашто је Београд најуспешнија локална самоуправа по овом питању, рекао је заменик градоначелника Горан Весић. 

– Закључно са данашњим даном у Београду вакцинисано је 32,5 одсто пунолетног становништва, док је ревакцину примило 22,5 одсто. Свака општина има сопствене резултате, али Београд не би био најуспешнији регион да општине не раде овако добар посао. Гроцка, као и свака друга општина, има по два кол-центра путем којих комуницирамо са свим грађанима старијим од 65 година. Само путем кол-центра и општинског дома здравља у Гроцкој је вакцинисано више од 13.000 људи, не рачунајући оне који су то обавили на Београдском сајму, путем предузећа или на неки други начин. Обезбедили смо да се у Београду вакцинише око 61,4 одсто старијих од 65 година. Захвалан сам општини и задовољан њиховим радом јер они организују превоз за непокретне и слабије покретне суграђане, сарађују са домом здравља, формирали су мобилне тимове и обилазе села на својој територији – рекао је Весић приликом обиласка пункта за вакцинацију у овој општини.

То је једини начин да се спроведе масовна вакцинација, додао је он.

– Од понедељка очекујемо нови „талас” вакцинације, као и то да у наредних месец дана достигнемо бројку од 750.000 вакцинисаних, што би било више од 55 одсто пунолетног становништва. Уз људе који су прележали корону и имају антитела вероватно бисмо на овај начин стекли колективни имунитет. Незаобилазне улоге у свему овоме имају председници београдских општина који раде одличан посао – оценио је Весић.

Председник општине Гроцка Драган Пантелић прецизирао је да на територији општине постоје два пункта за вакцинацију – у Калуђерици и Бегаљици. 

– На та два пункта, захваљујући мобилним тимовима, вакцинисано је више од 13.000 грађана, а ревакцинисано више од 8.000. Имамо 75 волонтера и радимо сваког дана од 8 до 20 часова. Само вакцином „спутњик” је у последња три дана вакцинисано 1.300 људи – прецизирао је Пантелић.