понедељак, 12. април 2021.

Београд добија још један реконструисан сквер

Секретар за инвестиције Лука Петровић изјавио је да су радови на реконструкцији сквера, који чине улице Бирчанинова, Катићева и Булевар ослобођења, у завршној фази, те да је вредност радова 34 милиона динара.

– Реконструкцијом површине од око 1.400 квадратних метара простор је прилагођен кретању пешака тако што су повећане тротоарске површине за њихово кретање. Застор на коловозу и паркинг месима је урађен од ситне камене коцке, а на тротоарима су камене плоче – истакао је Петровић.

Према његовим речима, цео простор оплемењен је новим уличним мобилијаром и садржи осам клупа за седење, места предвиђена за паркирање бицикала, нове ђубријере. Урађена је нова улична ЛЕД расвета, а посађено је девет нових стабала и изграђене су нове зелене површине на којима је засађено ниско растиње и дрвеће.

Извођач радова је, навео је Петровић, група понуђача чији је представник „Инвест градња”, а у радовима учествују и ЈКП „Јавно осветљење”, ЈКП „Београд-пут” и ЈКП „Градско зеленило”.

Како је додао, у склопу уговора „Израда техничке документације и извођење радова на уређењу, поплочавању и опремању отворених јавних градских простора” преостало је да се реконструишу следеће локације: угао Његошеве и Максима Горког, чија је реконструкција почела 6. априла, сквер на углу Милешевске и Цара Николаја, угао Тадеуша Кошћушка и Страхињића бана, Улица краљевића Марка и уређење простора око Палилулске пијаце.