уторак, 13. април 2021.

Весић: „Пролећно уређење града” за лепши Београд и квалитетнију животну средину

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је почетак овогодишњег издања акције „Пролећно уређење града” и подсетио да је покренута још 2014. године, те да представља заједничку акцију Градске управе, градских јавних комуналних предузећа, као и грађана.

Весић је нагласио да се захваљујући овој акцији уређују локације које предлажу, односно пријављују грађани.

– Након што грађани пријаве одређену локацију, градска комунална предузећа обилазе пријављене локације и на основу стања на терену одређују се приоритети. Током трајања акције уклањају се „дивље” депоније, уређују запуштене јавне зелене површине и неуређене јавне површине, чисте се графити са објеката и сличне појаве које нарушавају изглед града – рекао је за Беоинфо Весић.

Он је додао да се једна од већих „дивљих” депонија, коју су грађани пријавили, налази непосредно уз ауто-пут и гробље у Малом Мокром Лугу.

– Чишћење ове локације ће бити једна од првих акција која ће обележити почетак овогодишње акције „Пролећног уређења града”, уз помоћ радника и механизације ЈКП „Градска чистоћа”, ЈКП „Зеленило – Београд”, ЈКП „Београдски водовод и канализација”, као и ЈКП „Београд-пут” – истакао је Весић.

Заменик градоначелника је открио да су грађани, закључно са јучерашњим даном, пријавили 36 „дивљих” депонија – пет на територији општине Земун, осам на Звездари, по седам у Новом Београду и на Палилули, четири на Вождовцу, по две на Савском венцу и Чукарици, као и једну на територији општине Раковица.

Грађани могу да пријаве локацију позивањем Београдског позивног центра на број 0800-110-011, што је бесплатно за позиве са фиксног телефона мреже Телеком Србија или на број 011-3090-007 за позиве са мобилних телефона и фиксних телефона осталих оператера.