среда, 28. април 2021.

Сутра 29. седница Скупштине Града Београда

Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао је за сутра у 10 часова 29. седницу Скупштине Града Београда. Седница ће се одржати у „Сава центру”, уз поштовање препорука о превентивним мерама Градског завода за јавно здравље Београд у циљу спречавања ширења ковида.

На дневном раду наћи ће се неколико планских аката: Предлог измене и допуне Плана детаљне регулације ширег подручја уз Улицу војводе Степе, општина Вождовац, за Блок 4, између улица Војводе Степе, Борисављевићеве, Пироћанчеве и Боже Јанковића, затим Предлог плана детаљне регулације за део Орловског насеља у Миријеву, општина Звездара, као и Предлог плана детаљне регулације за комплекс „West 65”, општина Нови Београд. Пред одборницима ће се наћи и Одлука о изради измена и допуна Плана детаљне регулације насеља Бањица, комплекс између улица Црнотравске, Булевара Југословенске армије, Беранске, Борске и Каљавог потока, општина Вождовац – I фаза, за део Блока 3.

Одборници ће се изјашњавати и о Предлогу одлуке о нефактурисању закупнине закупцима који обављају угоститељску делатност у пословном простору на којем је носилац права јавне својине Град Београд, односно на којем Град Београд има посебна својинска овлашћења, и то за мај 2021. године, затим о Предлогу одлуке о допуни Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина за територију Београда, као и о одлукама о отпису и конверзији потраживања града за Предузеће за водне путеве „Иван Милутиновић” ПИМ а. д. Београд и Графичког предузећа „Компанија Штампарија Борба”.

Такође, на дневном реду је и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о такси превозу, затим извештаји о степену реализације програма уређивања и доделе грађевинског земљишта и о раду Градског правобранилаштва Града Београда, оба за период од 1. јануара до 31. децембра 2020. године. Одборници ће гласати и о Предлогу одлуке о спровођењу јавног конкурса за избор директора Јавног комуналног предузећа „Инфостан технологије”.

Одборници ће одлучивати и о давању сагласности на ребаланс програма пословања за 2021. годину за ГСП „Београд” и ЈКП „Паркинг сервис”, као и на Статут Апотекарске установе – Апотека „Београд” и о допуни Статута Јавног предузећа за обављање делатности од општег интереса за Град Београд „Београдска тврђава”.