субота, 1. мај 2021.

Радојичић: Комунална милиција данас контролисала поштовање епидемиолошких мера, грађани се углавном придржавали

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је за РТС да је данас 11 екипа Комуналне милиције контролисало придржавање епидемиолошких мера у граду, с обзиром на то да се Први мај – празник рада, традиционално обележава породичним окупљањима на излетиштима.

– У затвoреном простору људи су се готово потпуно придржавали мера, а на отвореном, с обзиром на став да је ту мањи ризик од заражавања, комунални милиционари су скретали пажњу и говорили људима да се чувају. Наша препорука је била да се окупљају породице – истакао је Радојичић.

Поносни смо на то како се вакцинација одвија у Београду, навео је градоначелник и додао да је вакцинисано више од 43 одсто грађана, док је преко 32 процента ревакцинисаних.

– У петак, суботу и недељу ће бити вакцинисан нешто мањи број грађана, што је и разумљиво, јер су многи током празника отпутовали ван Београда. Вакцинисани су они који су имали заказане термине и они који су инсистирали да се вакцинишу. Од понедељка настављамо вакцинацију по устаљеним процедурама. План је да се, у договору са Кризним штабом, и у неким од највећих тржних центара у Београду отворе пунктови за вакцинацију. Суштина је да свим људима који желе да се вакцинишу то и омогућимо – рекао је градоначелник Радојичић.

Он је поновио да су вакцине ефикасне и безбедне, те навео да постоје нови подаци који показују да они који су вакцинисани са великом сигурношћу не преносе вирус.