понедељак, 3. мај 2021.

Радојичић: Поносан сам што је Београд задржао исти степен инвестиционог развоја и током пандемије

Наша дужност и обавеза према Београђанима је да проблеме из прошлости решавамо један по један, а оцену о томе требало би да дају суграђани, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић у интервјуу за Српски телеграф. 

Он је рекао да се поноси тиме што је Београд задржао исти степен инвестиционог развоја, чак и у периоду када смо се суочили са пандемијом вируса корона.  

– Највише сам поносан на организацију имунизације у Београду. Верујем да увек може више и боље. Али мора бити јасно да све оно на чему предано радим захтева доста времена и не може да се реализује у кратким роковима – истакао је Радојичић.

Градоначелник је нагласио да му је важно да реализација еколошких пројеката у престоници, као и улагања у изградњу фабрика за пречишћавање отпадних вода, буду приоритет у наредном периоду.

Нагласио је и да се много радило на томе да грађани живе боље, квалитетније, да живе у здравијем и безбеднијем граду.  

– Верујем да би следећи мандат донео још већи напредак. Не кријем да бих на известан начин желео прилику да у још једном мандату за Београд учиним још више. Да ли Београђани мисле као ја, рећи ће на изборима. Тада ће, заправо, дати и оцену нашег рада. Ако ми суграђани поново укажу поверење, за мене би била изузетна част да поново водим Београд – истакао је градоначелник.

Упоређујући професије лекара и градоначелника, рекао је да постоји више сличности него разлика, иако можда не делује тако на први поглед. 

– Оно што је лекар за појединца, то је добар и одговоран политичар за друштво. Поменуо бих у том контексту да ми је једна од највећих амбиција у којој посебно спајам домене свог деловања, као лекар и као градоначелник, изградња нове, најмодерније дечје болнице у региону, Тиршове 2. У току је израда пројекта за добијање грађевинске дозволе, почињу припремни радови на терену и његово рашчишћавање. Данас се, с обзиром на развој приватне праксе, деца богатих људи лече у приватним клиникама, што је и нормално. Међутим, желео сам да свако дете има прилику да се лечи у најсавременијој државној установи, опремљеној најмодернијом медицинском технологијом, у којој ће радити врсни стручњаци из земље, али и иностранства, путем телемедицине – истакао је Радојичић.

Говорећи о Васкрсу, градоначелник је рекао да га слави у свом дому, са породицом.

– Како и ове године Васкрс славимо без могућности да се породице окупе у већем броју, уверен сам да ћемо га већ следеће године обележавати на традиционални начин, уз осмехе, окупљања и загрљаје – рекао је градоначелник који је суграђанима пожелео срећан и радостан Васкрс.