среда, 5. мај 2021.

Запрашивање комараца у четвртак

Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” ће у четвртак, 6. маја, спровести мере контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда, саопштено је из овог предузећа.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити у периоду од 20.30 часова и обухватиће следеће локације:

– насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали рај, Азилантски центар, насип од Блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, насип Прогар, насип Наутичко село, насип Јаково.

За потребе мера контроле бројности комараца на територији града Београда биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа” Београд – Сектора екологије и унапређења животне средине.

Третман ће бити спроведен уколико временске прилике буду дозволиле. Према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман комараца. Користиће се препарат регистрован од стране Министарства за заштиту животне средине који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће бити коришћен према упутству произвођача. „Чистоћа” апелује на грађане да омогуће несметан рад њиховим екипама, као и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.