среда, 12. мај 2021.

Радојичић: Софија и Београд су слични градови великих потенцијала

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се јуче са амбасадором Републике Бугарске Петром Дојковим. Током срдачног разговора са амбасадором суседне и пријатељске Бугарске било је речи о темама које су од заједничког значаја за Србију и Бугарску, али пре свега за Београд и Софију као престонице ових двеју земаља.

– Софија и Београд су градови с доста сличним бројем становника, отприлике око два милиона људи живи и у једном и у другом граду, тако да имамо доста заједничких тема које ће у будућности бити предмет још интензивнијих разговора – навео је градоначелник.

Сарадња између Београда и Софије је одлична, баш као што и треба да буде сарадња између престоница двеју суседних земаља на Балкану, оценио је градоначелник.

– Мислим да узајамно можемо доста да научимо једни од других, искуства су нам у неким сегментима слична, а у неким различита, па је због тога важно да их размењујемо и да наставимо да одржавамо добре везе – закључио је градоначелник Радојичић.

Амбасадор Дојков је напоменуо да су линије софијског метроа у знатној мери унапредиле мобилност у Софији, те је с тим у вези изразио задовољство што ће у скорој будућности и у Београду почети изградња прве линије метроа.