среда, 12. мај 2021.

Радојичић: Ускоро почињу радови на уређењу Миријевског потока

Градоначелник проф. др Зоран Радојичић изјавио је данас да је донео решење на основу којег је Општина Звездара добила овлашћење да изради техничку документацију и изведе радове на уређењу Миријевског потока. 

Радови ће се обавити од улива у зацевљени део потока у Улици Матице српске, узводно у дужини од 285 метара, до Улице Марије Црнобори 9 у насељу Миријево. 

– У овом моменту зацевљавање дела Миријевског потока представља техничко решење проблема којим се уклањају непријатни мириси из потока. Непријатни мириси су посебно изражени током летњих месеци. Реализацијом овог пројекта они ће бити уклоњени чиме ћемо обезбедити боље услове за живот грађана овог дела Миријева – истакао је градоначелник.  

Он је додао да израду пројектно-техничке документације обезбеђује и финансира Општина Звездара, док ће извођење радова финансирати Град Београд. 

Реализација пројекта очекује се, како је прецизирао, до средине августа. Вредност инвестиције је око 73 милиона динара, а извођење радова извршиће Јавно водопривредно предузеће „Београдводе”, навео је Радојичић. 

– Ово је још један показатељ добре сарадње Општине Звездара и Града Београда и пример добре комуникације са грађанима. Дали смо добар пример како се излази у сусрет  иницијативи грађана, а у циљу решавања еколошких и комуналних питања и побољшања квалитета живота наших суграђана – закључио је градоначелник.