среда, 12. мај 2021.

Још два дана до краја конкурса за београдске вртиће

Конкурс за место у београдским вртићима завршава се у петак, 14. маја, у 15.30 часова, саопштено је из Секретаријата за образовање и дечју заштиту.

– То је време када се прави пресек пристиглих захтева за око 14.000 слободних места ове године, а након тога уписне комисије предшколских установа чека велики посао рангирања и формирања прелиминарне листе која ће бити објављена 7. јуна – рекао је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту.

Он је објаснио да након објављивања прелиминарне листе родитељи имају право жалбе које ће уписне комисије разматрати до краја јуна, након чега ће бити објављене и коначне листе уписане деце за ову годину.

Гак је подсетио да је ово друга година како се у Београду конкурс спроводи искључиво електронски, путем еУправе, те је због тога конкурс продужен на готово 45 дана.

– То је довољно времена како би они који се не сналазе са електронским подношењем захтева затражили помоћ. Нисмо имали пуно таквих случајева, а Секретаријат је све време био на располагању и све протиче без проблема – рекао је Гак.

Како је истакао, до сада је стигао отприлике исти број захтева као и прошле године, око 20.000.

Ове године, како је подсетио, понуђено је око 1.250 места више у односу на прошлогодишњи конкурс, а током лета Секретаријат ће свим установама које то затраже и у којима је то изводљиво одобравати и додатних 20 одсто проширења капацитета.