петак, 14. мај 2021.

Весић: Почиње уређење Петог паркића

Почиње уређење Петог паркића на Лиону како сам обећао на састанку који сам одржао прошлог октобра у Скупштини Града Београда са грађанима, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић и додао да радови почињу у понедељак, 17. маја, а трајаће до краја септембра. 

– Тако ће грађани после 13 година коначно добити свој парк. Све је почело 2008. године када је Град Београд продао ову парцелу приватном инвеститору. После протеста грађана, тадашња градска власт је зауставила градњу, али је Пети паркић остао у власништву приватног инвеститора. Тако су преварили и грађане који нису добили уређен парк и приватног инвеститора који није добио другу парцелу да гради како му је обећано. Прошле јесени преговарао сам у име Града Беграда са приватним инвеститором и он је пристао да поклони парцелу Београду – изјавио је Весић гостујући у јутарњем програму Студија Б.

Он је рекао да на овај начин градска власт и грађани заједно уређују град како би постао боље место за живот свих људи. 

– Хвала грађанима што су учествовали у гласању и сами бирали садржаје које желе у новом парку. До краја септембра уживаћемо у новој зеленој оази нашег града – поручио је Весић.