петак, 14. мај 2021.

Градоначелник Радојичић: Мексико уз Србију и када је најтеже

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић сусрео се данас у Старом двору с новоименованим амбасадором Републике Мексико Карлосом Феликсом.

– Данас сам имао веома пријатан разговор с амбасадором Мексика, земље која доследно и непоколебљиво поштује целовитост и територијални интегритет Србије – казао је градоначелник Радојичић.

У разговору је поменуто да је амбасадор Мексика остао у Београду и након почетка ратова на овим просторима, обављајући дипломатску функцију отправника послова.

– Мој поновни повратак у Београд након толико година за мене је лично задовољство, поготово што сам у вашој земљи у периоду када су околности и ситуација много бољи. Осећам и професионално задовољство због чињенице што се у Србију враћам управо у години када наше две земље обележавају 75 година од успостављања дипломатских односа – додао је амбасадор Мексика.

Градоначелник Радојичић је истакао да су овакви снажни и нераскидиви пријатељски односи темељ за још ширу сарадњу у будућности.

– Град Београд ће у години овог значајног дипломатског јубилеја с изузетним задовољством дати свој допринос његовом обележавању. Такође, будући да Мексико жели да активније ради на интернационализацији мексичких градова, Београд ће се радо узети учешће и успоставити дугорочну сарадњу с неким од градова у Мексику – закључио је први човек града.