четвртак, 10. јун 2021.

Сузбијање одраслих форми комараца

ЈКП „Градска чистоћа” Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине ће сутра спровести реализацију мера контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда, саопштено је из овог предузећа.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити у од 19 до 24 сата и обухватиће Бојчинску шуму, насип Прогар до цркве, насип од Јакова до Остружничког моста, Насип од цркве Прогар - Бољевци – Јаково,  насип од 45 блока ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Кошутњак, Топчидерско гробље, Топчидерски парк, Хајд парк, Липовичку шума, Ранжирна станица, гробље Орловача, Степин Луг, Авалу, Трешњу, Миљаковачку шума, Рушањ, Забран, Алтину 1 и 2, Нову Галенику као и Радио фар, Плаве хоризонте, Школско добро, Земун поље, Батајницу 1,2,3 и 4, Шангај, Бусије, Угриновце 1 и 2, Војни пут, Бачки Иловик и Нови град.

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда, биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа” Београд - Сектора екологије и унапређења животне средине

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. 

Користиће се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користи према упутству произвођача. Третмани ће се спровести уређајима са земље: димни генератор за термално замагљивање-VECTOR FOG H500F, IGEBA TF 95 и ULV Aerosol Generator IGEBA тип U 15 HD-M.

Из овог предузећа апелују на грађане да омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.