петак, 11. јун 2021.

У приградским општинама акција сузбијања комараца у понедељак

ЈКП „Градска чистоћа”, Сектор екологије и унапређења животне средине ће у понедељак 14. јуна спровести акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље од 19 до 24 сата.

Како се наводи у саопштењу из овог предузећа, акцијом ће бити обухваћене  локације: Сопот – Дрлупа, Рогача, Сопот – Дучина, Стојник, Бабе, Парцани, Сопот – Губеревац, Слатина, Сибница, Сопот – Неменикућа, Ђуринци уз Космај, Барајево – Бождаревац, Барајево – Гунцати, Барајево – Глумчево брдо, Рипањ, Врчин, Баново брдо 1, Чукаричка падина, Баново брдо, Репиште, Јулино брдо, Беле воде, Церак, Церак виногради, Рупчине, Видиковац, Скојевско насеље, Кијево, Петлово брдо, Железник 1, Железник 2, Железник 3,  Јаково, Бољевци.

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе, а према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман одраслих форми комараца. Користиће се препарат који је регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. 

Моле се грађани да радницима омогуће несметан рад, а пчелари да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана, наводи се у саопштењу  ЈКП „Градска чистоћа”.