петак, 11. јун 2021.

Градоначелник Радојичић изабран за почасног члана Српског лекарског друштва

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изабран је данас за почасног члана Српског лекарског друштва.

Он је том приликом захвалио на томе што је препознат његов труд и у области медицине и као градоначелника престонице, те нагласио да му ово признање много значи и да ће учинити све да га оправда.

– У обе области дајем свој максимум, покушавам да допринесем колико је то у мојој моћи. У претходном периоду публиковао сам четири рада и јако сам поносан на свој тим и континуитет који смо остварили у овој области. Ово признање видим пре свега као потврду онога што покушавам да урадим када је реч о изградњи „Тиршове 2”, нове дечје клинике, да би малишани имали најсавременије услове за лечење – истакао је градоначелник Радојичић.

Он је додао да постојећа зграда Универзитетске дечије болнице у Тиршовој не може да пружи такве услове пацијентима и лекарима.

– Одредили смо локацију за нову дечију болницу и почели су припремни радови. Истовремено, мислим да ми као медицински радници морамо једни другима да дајемо подршку кад год је то могуће и да показујемо солидарност, такође морамо да се ослањамо једни на друге, да помажемо једни другима и будемо на истој страни када решавамо проблеме које имамо – нагласио је Радојчић.

Према његовим речима, ова пандемија је показала да се поново препознаје значај лекара који су и дали огроман допринос у борби са вирусом корона.

– Сви заједно можемо многе проблеме да решимо и то се показало сада када смо урадили све да изађемо из пандемије и вратимо се нормалном животу – нагласио је градоначелник Радојичић.