среда, 16. јун 2021.

Весић: Пункт за вакцинацију у ТЦ „Ушће” престаје са радом вечерас у 20 сати

На пункту за вакцинацију у Тржном центу „Ушће”, који је отворен 6. маја, за пет недеља вакцинисано је скоро 13.000 људи, изјавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Он је истакао да је било предвиђено да пункт ради недељу дана, али да је имунизација продужена у овом центру због великог одзива грађана.

– Када је пункт у „Ушћу” отворен, многи нису разумели колико је важно да се људима омогући вакцинација тамо где живе, раде и долазе. Вакцинација у тржном центру је нова за наше друштво те је било и отпора. Дао сам налог да се опреми пункт за вакцинацију и пре одлуке Кризног штаба, јер сам веровао у то. Само ме је председник Вучић подржао. Хвала му на томе, а ми смо ту подршку оправдали великим одзивом грађана, те се на крају показало да је вакцинација у тржним центрима била добра одлука – указао је Весић.

Захвалио је Тржном центру „Ушће” јер је Граду Београду бесплатно уступио простор за вакцинацију.

– Хвала дивним лекарима и сестрама који су радили сваки дан како би заштитили све грађанке и грађане који су дошли на вакцинацију – истакао је Весић и подсетио да је аутобус за вакцинацију сваки дан на терену, где је досад вакцинисано више од 4.000 људи.