четвртак, 17. јун 2021.

Завршени радови на санацији дечјег игралишта на Цераку

На иницијативу Градске општине Чукарица, ЈКП „Зеленило – Београд” завршилo je санацију зелене површине и игралишта за децу у Шавничкој улици у насељу Церак, саопштено је из те општине. 

Донедавно се на овој површини, која се простире на више од 2.000 метара квадратних, налазило старо игралиште са реквизитима који су били постављени на травнатој површини.

Реконструисани парк обишао је председник општине Чукарица Срђан Коларић и захвалио станарима на чију је иницијативу обновљено игралиште.

– На месту уклоњених реквизита изграђено је ново дечје игралиште на подлози од ливене гуме, те наши најмлађи суграђани сада имају на располагању нов, безбедан и модерно опремљен простор. Изграђене су нове пешачке стазе око дечјег игралишта које га повезују са околним садржајем, а постављене су и бетонске клупе са наслоном и бетонске ђубријере – навео је Коларић. 

Он је истакао да вредност радова на санацији парка износи 4,8 милиона динара.

– Овакви паркови су веома важни јер омогућавају грађанима да квалитетније проводе време у свом крају. Зато се надам да ће грађани чувати овај парк, а ми ћемо се трудити и даље да уређујемо дечја игралишта, спортске терене, теретане на отвореном, паркове за кућне љубимце и остале просторе који подижу квалитет живота у сваком насељу – поручио је Коларић.

Он је подсетио да Општина Чукарица у сарадњи са „Зеленилом” организује традиционалну акцију „Пролеће на Чукарици” за избор најлепше уређене зелене површине на територији ове општине.

– Позвао бих Чукаричане да се пријаве за учешће у некој од седам категорија. На овај начин се трудимо да мотивишемо грађане да уреде своја дворишта и балконе, да среде зелене површине у оквиру својих зграда и малих скверова, који постају праве мале зелене оазе – закључио је Коларић.