петак, 18. јун 2021.

У градским установама социјалне заштите нема заражених и оболелих од вируса корона

У установама социјалне заштите које су у надлежности Секретаријата за социјалну заштиту, као и код овлашћених пружалаца услуга социјалне заштите на територији Београда у последња три дана нема пријављених случајева оболелих од вируса корона, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту. 

Систем социјалне заштите чини 5.420 лица – запослених лица 2.383 и корисника 3.037. Секретаријат за социјалну заштиту Градске управе Града Београда активно прати епидемиолошку ситуацију и процес имунизације у установама социјалне заштите на територији града Београда, као и код овлашћених пружалаца услуга социјалне заштите. Од самог почетка пандемије изазване новим вирусом корона предузете су све прописане противепидемијске мере заштите, које су донеле надлежне епидемиолошке и здравствене установе, што је резултирало да у скорије време нема пријављених случајева.

Сходно наведеном, подаци неспорно показују да је тренутно у систему социјалне заштите веома повољна епидемиолошка ситуација. Неспорно, овоме је значајно допринела и имунизација запослених и корисника, али и поред те чињенице, и даље се интензивно прати ситуација, остварују се свакодневни контакти са установама, из предострожности је појачан епидемиолошко-хигијенски надзор, као и мере опреза и одговорног понашања запослених, јер је на првом месту здравље и корисника и запослених.

У циљу одржавања овако повољне епидемиолошке ситуације и нормализације рада у установама социјалне заштите на територији града Београда, као и код овлашћених пружалаца услуга социјалне заштите, пожељно је да се што више запослених и корисника вакцинише. 

Секретаријат за социјалну заштиту ће настојати да и даље свим заинтересованим лицима која до сада нису вакцинисана, а заинтересована су за имунизацију, организује додатне термине, налази се у саопштењу овог секретаријата.