петак, 18. јун 2021.

Вакцинација младих у Раковици

Градска општина Раковица је у сарадњи са Домом здравља Раковица организовала вакцинацију матураната средњих школа, који су дошли у пратњи директора раковичких средњих школа, саопштено је из ове општине.

У дому здравља на Лабудовом брду заинтересовани пунолетни ученици могли су да приме једну од три вакцне – фајзер, синофарм и астра-зенеку.

Својим присуством кампању вакцинације младих подржао је и прослављени српски џудиста Александар Кукољ, који је годинама наступао за Џудо клуб Раковица.

Кукољ је поручио да вирус корона може озбиљно угрозити живот и здраваље врхунских спортиста и да оставља трајне последице по организам. Навео је да је једини сигуран начин да се заштитимо од вируса вакцинација. Кукољ је позвао матуранте и друге младе људе да им прва велика одлука коју ће донети као пунолетне особе буде баш та да се вакцинишу и помогну да сви заједно победимо овај опаки вирус.

Младе људе који су исказали жељу да се вакцинишу и директоре и професоре средњих школа Раковице обишли су председник општине Раковица Милош Симић са сарадницима, као и директорка Јавног предузећа „Пословни центар Раковица” Душица Стојковић.

Они су позвали суграђане да искористе прилику и вакцинишу се без заказивања на једном од два пункта у Раковици који се налазе у дому здравља на Лабудовом брду и у дому здравља у Улици Едварда Грига у Реснику.

Такође, позвали су оне који се нису вакцинисали да то учине сутра у тржном центру „Биг Раковица” у Улици патријарха Димитрија, у аутобусу за вакцинацију који ће бити постављен од 12 до 20 часова.

Градска општина Раковица је од првог дана снажно подржала процес вакцинације сургађана. Захваљујући предузетим мерама, Раковица је четврта општина у Србији по проценту вакцинисаних.