петак, 18. јун 2021.

Отворен Пети „Драган Манце куп 2021”

Под покровитељством Општине Земун, данас је на терену СЦ „Партизан Телеоптик”, у оквиру Међународног дечјег фестивала свечано отворен Пети „Драган Манце куп 2021”, саопштено је из ове општине.

Куп је отворио председник општине Земун Гаврило Ковачевић и том приликом истакао да атмосфера у СЦ „Партизан Телеоптик”, број учесника, њихова борбеност и срчаност с којом су се одазвали на предстојећа спортска надметања и од Земуна направили спортску престоницу Европе обавезује локалну управу да пружи још већу подршку једном оваквом догађају у наредним годинама. 

– Захваљујем вам што сте се одзавали у оволиком броју и очекујем да ћете дати колико можете, водећи рачуна о фер-плеју, јер нас је све овде окупио један вансеријски играч и човек – Драган Манце. Ми ћемо са своје стране учинити све што је у нашој моћи да овај турнир постане један од најбољих у Европи – нагласио је Ковачевић. 

Свечаном отварању присуствовао је и заменик председника ГО Земун Жарко Дроњак, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић док је у име Стручног штаба, управе и првотимаца „Партизана” присутне поздравио Александар Станојевић.

Неговању успомене и сећања на славног центарфора Драгана Манцеа кроз дружење и фудбалску игру ове године се први пут придружила ГО Земун, омогућивши организаторима да угосте чак 248 екипа дечака узраста од осам до 12 година, од којих и 16 тимова девојчица, 120 судија из Србије и земаља окружења: Бугарске, Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и Мађарске.