уторак, 20. јул 2021.

Сузбијање комараца сутра у вечерњим часовима на великом броју локација

ЈКП „Градска чистоћа”, Сектор екологије и унапређења животне средине спровешће у среду, 21. јула, мере контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда. 

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се реализовати од 19.30 до 24 часа и обухватиће следеће локације у Београду: Кошутњак, Топчидерско гробље, Хајд парк, Топчидерски парк, СAJ, насеље 13. мај, Зелено брдо, Коњарник 1, 2 и 3, Шумице, Лекино брдо, Браће Јерковић, Медаковић, Табановачку – Витановачку, Витановачку – кружни пут Вождовац, Индире Ганди, Браће Срнић, Сињску, Бањицу 1 и насеље Степа Степановић, Бањицу 2, Војводе Влаховић и Улицу Цветанова ћуприја.

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа” Београд из Сектора екологије и унапређења животне средине.

Третман ће се спровести ако временске прилике то дозволе. Уколико се локални хидрометеоролошки услови промене, односно временске прилике не буду повољне за спровођење хемијског третмана сузбијања одраслих форми комараца, акција се одлаже за наредни дан.

Користиће се препарат који је регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користи према упутству произвођача.

Из „Градске чистоће” моле грађане да омогуће несметан рад екипама, а пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана, налази се у саопштењу.