среда, 21. јул 2021.

У београдским кол-центрима остварено скоро 200.000 позива

Скоро 200.000 позива остварено је досад у београдским кол-центрима, путем којих суграђани старији од 65 година могу добити помоћ око пријаве за вакцинацију против вируса корона, као и превоз до места где се имунизација врши, изјавила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Она је додала да на територији Београда ради седамнаест оваквих кол-центара, што значи да је у свакој градској општини по један.

– Од почетка пандемије Град Београд и градске општине ставиле су све своје капацитете на располагање најстаријим суграђанима, како би им помогли у имунизацији против ковида-19. Сваки дан ангажовано је више од 150 волонтера који старијим суграђанима помажу да се пријаве на портал еУправе и да се захваљујући томе вакцинишу. Они раде сваки дан од осам сати ујутро до четири сата после подне и викендом. Захваљујући раду кол-центара, више од 65.000 грађана пријављено је за вакцинацију – истакла је Станисављевићева.

Подсетила је да старијих од 65 година у главном граду има више од 350 хиљада, те да је циљ да се са сваким од њих контактира и да им се помогне уколико постоји било какав проблем у вези са вакцинацијом. То подразумева пријаву, уз њихову сагласност, и превоз ако су непокретни или теже покретни.

– Наша политика јесте таква да ниједна старија суграђанка нити суграђанин не сме да остане без вакцине зато што није у могућности да се пријави или превезе до места за вакцинацију. Такође смо старијим суграђанима омогућили да се и путем кол-центара пријављују за излете које организују општине у сарадњи са Градом Београдом, а приликом организовања излета ће се испоштовати епидемиолошке мере јер нам је здравље наших пензионера на првом месту. Наша је обавеза да бринемо о овим људима и да им помогнемо – нагласила је секретарка.