четвртак, 22. јул 2021.

Акција сузбијања комараца сутра у вечерњим сатима

ЈКП „Градска чистоћа”, Сектор екологије и унапређења животне средине спровешће у петак, 23. јула, мере контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда, саопштено је из овог јавног предузећа.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити од 19.30 до 24 сата и обухватиће следеће локације на територији града Београда: насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали рај, Азилантски центар, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Црвенку, Пут ка Старој Борчи, канале у Милутина Борисављевића, језеро Велико блато, Овчански Себеш, Реву, Ковилово, Јабучки рит, Глогоњски рит, гробље Мали Збег, Котеж 1, Котеж 2, Котеж 3, Борчу преток, Мали Збег, Овчу, Попову бару 1, Попову бару 2, Пут за Овчу 1, Пут за Овчу 2, Борчу 1, Падинску скелу, Блок браће Марић, Борчу 2, Стару Борчу, Борчу греду, Крњачу и Партизански блок.

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа” Београд, Сектора екологије и унапређења животне средине.

Третман ће се спровести ако временске прилике то дозволе. Уколико се локални хидрометеоролошки услови промене, односно временске прилике не буду повољне за спровођење хемијског третмана сузбијања одраслих форми комараца, акција се одлаже за наредни дан. Користиће се препарат који је регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Молимо грађане да нам омогуће несметан рад, а пчеларе такође молимо да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана, саопштено је из ЈКП „Градска чистоћа”.