понедељак, 26. јул 2021.

Наставља се сузбијање комараца са земље

Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа” данас наставља акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама града Београда, најављено је из овог градског предузећа.

Третман сузбијања комараца спроводиће се од 20.30 до 24 часа и обухватиће локације: СЦ „Сурчин”, Соко салаш, Бежанијско гробље, Зеленгорску, Бојчинску шуму, Прогар насип до цркве, насип Бољевци код Наутичког села, насип Јаково, Остружнички мост, насип Прогар од цркве до Јакова, Радио фар, Сурчин, насеља Кључ, Ледине, Јаково, Бољевци, Бечмен, Петровчић, Умку 1, Умку 2, Остружницу 1 и Остружницу 2.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, те суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

Житељи Београда сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs